База данных: Кітаптар
Беті 2, Нәтижелерін: 15
Отмеченные записи: 0
11.
Подробнее
28.072я7
Ә55
Әліқұлов, З.
Биохимия және молекулалық биологияның қазіргі әдістері : оқулық / З. Әліқұлов. - Алматы : ТОО "Лантар Трейд", 2021. - 227 с. : рис. - ISBN 9965-601-25-8 : 7040. 00 тг.
ББК 28.072я7
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
БИОХИМИЯ
Кл.слова (ненормированные):
биохимия -- молекулалық биология -- белоктарды концентрлеу -- гомогенизация -- центрифугалау -- ультрафильтрациялау -- диализ -- фотометрикалық әдістер -- флуорсентті спектрофотометрия -- аффинді хроматография -- ионалмасу хроматографиясы -- жұқа қабатты хромотография -- электрофорез -- радиоизотоптар -- иммобилизацияланған лиганд -- иммуноэлектрофорез -- блоттинг әдістері -- нуклеин қышқылдары -- полимеразаның тізбекті реакциясы -- пептидтерді химиялық жолмен синтездеу -- вестерг блоттинг -- иммуноблотинг -- магистрант -- магистранттарға арналған оқулық -- докторант -- докторанттарға арналған оқулық -- оқулық
Аннотация: Бұл оқулықта биологиялық маңызы бар биомолекулаларды тірі организмдердің ұлпалары мен клеткаларынан бөліп алып, ары қарай терең зерттеуге қолданылатын негізгі дәстүрлі әдістер: центрифугалардың, спектроскопияның, хроматографияның және электрофорездің, сонымен қатар соңғы жылдары кеңінен қолданыып, үлкен қарқынмен дамып келе жатқан полимеразаның тізбекті радиациясы туралы түсініктеме беріледі. Бұл оқулық биохимия және молекулалық биология пәндері оқытылатын және соларға сәйкес зертханалық сабақтар өткізілетін оқу орындарының студенттеріне, сонымен қатар магистранттар мен докторанттарға арналған.
Экземпляры всего: 5
5.2-№6 ч/з (2), 2.1-№2 ч/з (3)
Свободны: 5.2-№6 ч/з (2), 2.1-№2 ч/з (3)
Ә55
Әліқұлов, З.
Биохимия және молекулалық биологияның қазіргі әдістері : оқулық / З. Әліқұлов. - Алматы : ТОО "Лантар Трейд", 2021. - 227 с. : рис. - ISBN 9965-601-25-8 : 7040. 00 тг.
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
БИОХИМИЯ
Кл.слова (ненормированные):
биохимия -- молекулалық биология -- белоктарды концентрлеу -- гомогенизация -- центрифугалау -- ультрафильтрациялау -- диализ -- фотометрикалық әдістер -- флуорсентті спектрофотометрия -- аффинді хроматография -- ионалмасу хроматографиясы -- жұқа қабатты хромотография -- электрофорез -- радиоизотоптар -- иммобилизацияланған лиганд -- иммуноэлектрофорез -- блоттинг әдістері -- нуклеин қышқылдары -- полимеразаның тізбекті реакциясы -- пептидтерді химиялық жолмен синтездеу -- вестерг блоттинг -- иммуноблотинг -- магистрант -- магистранттарға арналған оқулық -- докторант -- докторанттарға арналған оқулық -- оқулық
Аннотация: Бұл оқулықта биологиялық маңызы бар биомолекулаларды тірі организмдердің ұлпалары мен клеткаларынан бөліп алып, ары қарай терең зерттеуге қолданылатын негізгі дәстүрлі әдістер: центрифугалардың, спектроскопияның, хроматографияның және электрофорездің, сонымен қатар соңғы жылдары кеңінен қолданыып, үлкен қарқынмен дамып келе жатқан полимеразаның тізбекті радиациясы туралы түсініктеме беріледі. Бұл оқулық биохимия және молекулалық биология пәндері оқытылатын және соларға сәйкес зертханалық сабақтар өткізілетін оқу орындарының студенттеріне, сонымен қатар магистранттар мен докторанттарға арналған.
Экземпляры всего: 5
5.2-№6 ч/з (2), 2.1-№2 ч/з (3)
Свободны: 5.2-№6 ч/з (2), 2.1-№2 ч/з (3)
12.
Подробнее
28.5я7
Б 86
Ботаника : оқулық / Е. Ағелеуов, К. Дөненбаева, К. Агитова, С. Иманқұлова . - Алматы : ТОО "Лантар Трейд", 2020. - 367 с. : рис. - ISBN 5-7090-0179-3 : 9735. 00 тг.
ББК 28.5я7
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
БОТАНИКА
Кл.слова (ненормированные):
ботаника -- өсімдіктер анатомиясы -- өсімдіктер морфологиясы -- клетка туралы ілім -- ботаниканың даму тарихы -- өсімдіктерді қорғау -- цитология -- пластидтер -- хлоропласт -- клетка қабықшасы -- клетка онтогенезі -- өсімдік ұлпалары -- түзуші ұлпалар -- өткізгіш ұлпалар -- гүлді өсімдіктер -- жеміс -- өркен метаморфоздары -- гүл шоғырының жүйесі -- өсімдіктердің экологиялық топтары -- өсімдіктердің тіршілік формалары -- оқулық
Аннотация: Кітапта өсімдіктердің макро және микроқұрылымдары, өзін қоршаған ортаға бейімделу ерекшеліктері, көбею, таралу жолдары талданып, өсімдік біртұтас тірі организм ретінде баяндалады. Оқулық жоғары оқу орындарының биология факультеттерінің студенттеріне, мұғалімдеріне арналған.
Доп.точки доступа:
Е. Ағелеуов, К. Дөненбаева, К. Агитова, С. Иманқұлова
Экземпляры всего: 5
5.3-№7 ч/з (1), 5.2-№6 ч/з (2), 2.1-№2 ч/з (2)
Свободны: 5.3-№7 ч/з (1), 5.2-№6 ч/з (2), 2.1-№2 ч/з (2)
Б 86
Ботаника : оқулық / Е. Ағелеуов, К. Дөненбаева, К. Агитова, С. Иманқұлова . - Алматы : ТОО "Лантар Трейд", 2020. - 367 с. : рис. - ISBN 5-7090-0179-3 : 9735. 00 тг.
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
БОТАНИКА
Кл.слова (ненормированные):
ботаника -- өсімдіктер анатомиясы -- өсімдіктер морфологиясы -- клетка туралы ілім -- ботаниканың даму тарихы -- өсімдіктерді қорғау -- цитология -- пластидтер -- хлоропласт -- клетка қабықшасы -- клетка онтогенезі -- өсімдік ұлпалары -- түзуші ұлпалар -- өткізгіш ұлпалар -- гүлді өсімдіктер -- жеміс -- өркен метаморфоздары -- гүл шоғырының жүйесі -- өсімдіктердің экологиялық топтары -- өсімдіктердің тіршілік формалары -- оқулық
Аннотация: Кітапта өсімдіктердің макро және микроқұрылымдары, өзін қоршаған ортаға бейімделу ерекшеліктері, көбею, таралу жолдары талданып, өсімдік біртұтас тірі организм ретінде баяндалады. Оқулық жоғары оқу орындарының биология факультеттерінің студенттеріне, мұғалімдеріне арналған.
Доп.точки доступа:
Е. Ағелеуов, К. Дөненбаева, К. Агитова, С. Иманқұлова
Экземпляры всего: 5
5.3-№7 ч/з (1), 5.2-№6 ч/з (2), 2.1-№2 ч/з (2)
Свободны: 5.3-№7 ч/з (1), 5.2-№6 ч/з (2), 2.1-№2 ч/з (2)
13.
Подробнее
36-1я7
А30
Азық- түлік өнімдерін өндіру салаларының технологиялары : оқу құралы / А. К. Гумарова, А. Б. Абуова, Т.А. Байбатыров, Э.Р.Чинарова . - Алматы : Альманахъ, 2019. - 336 с. : рис., табл. - ISBN 978-601-7543-53-02 : 11312. 00 тг.
ББК 36-1я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
АЗЫҚ ТҮЛІК ТАҒАМДАРЫ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Кл.слова (ненормированные):
ет өнімдері -- балық өнімдері -- сүт өнімдері -- сүт өнімдерінің технологиясы -- консерві -- тағамдық концентраттар технологиясы -- қоғамдық тамақтандыру -- арнайы тағайындалған өнімдер -- диеталық тамақтану -- басытқылар -- салқын тағамдар -- ет құрамындағы ұлпалар -- бекіре балықтарын өңдеу -- шұжық өндірісі -- балықтарды өңдеу -- бекіре балықтарын өңдеу -- қазақтың ұлттық тағамдары -- етті консервілеу -- балмұздақ өндіру технологиясы -- тағамдық концентраттар -- соус өндірісі -- гарнир өндірісі -- оқу құралы -- магистрант -- магистранттарға арналған оқу құралы -- 6М073500-"Тағам қауіпсіздігі ", 5В072700-"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" -- 5В072700-"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"
Аннотация: 6М073500-"Тағам қауіпсіздігі ", 5В072700-"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" мамандықтарының магистранттарына және студенттеріне арналған оқулықта мазмұнына байланысты кең ассортиментте жоғары сапалы ет, сүт, консерві және тағамдық концентраттар, қоғамдық тамақтандыру және арнайы тағайындалған өнімдерінің технологиясы: тағам өнімдерін өндіру мен өңдеу әдістері қарастырылған.
Экземпляры всего: 3
2.1-№2 ч/з (3)
Свободны: 2.1-№2 ч/з (3)
А30
Азық- түлік өнімдерін өндіру салаларының технологиялары : оқу құралы / А. К. Гумарова, А. Б. Абуова, Т.А. Байбатыров, Э.Р.Чинарова . - Алматы : Альманахъ, 2019. - 336 с. : рис., табл. - ISBN 978-601-7543-53-02 : 11312. 00 тг.
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
АЗЫҚ ТҮЛІК ТАҒАМДАРЫ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Кл.слова (ненормированные):
ет өнімдері -- балық өнімдері -- сүт өнімдері -- сүт өнімдерінің технологиясы -- консерві -- тағамдық концентраттар технологиясы -- қоғамдық тамақтандыру -- арнайы тағайындалған өнімдер -- диеталық тамақтану -- басытқылар -- салқын тағамдар -- ет құрамындағы ұлпалар -- бекіре балықтарын өңдеу -- шұжық өндірісі -- балықтарды өңдеу -- бекіре балықтарын өңдеу -- қазақтың ұлттық тағамдары -- етті консервілеу -- балмұздақ өндіру технологиясы -- тағамдық концентраттар -- соус өндірісі -- гарнир өндірісі -- оқу құралы -- магистрант -- магистранттарға арналған оқу құралы -- 6М073500-"Тағам қауіпсіздігі ", 5В072700-"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" -- 5В072700-"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"
Аннотация: 6М073500-"Тағам қауіпсіздігі ", 5В072700-"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" мамандықтарының магистранттарына және студенттеріне арналған оқулықта мазмұнына байланысты кең ассортиментте жоғары сапалы ет, сүт, консерві және тағамдық концентраттар, қоғамдық тамақтандыру және арнайы тағайындалған өнімдерінің технологиясы: тағам өнімдерін өндіру мен өңдеу әдістері қарастырылған.
Экземпляры всего: 3
2.1-№2 ч/з (3)
Свободны: 2.1-№2 ч/з (3)
14.
Подробнее
28.5я7
Қ71
Қуандықова , Г.Т.
Құрылымдық ботаника : электрондық оқу құралы / Г.Т. Қуандықова . - Тараз : ТСITҚО , 2024. - 559 Мб эл. опт. диск (CD-ROM). - Б. ц.
ББК 28.5я7
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
БОТАНИКА
Кл.слова (ненормированные):
ботаниканың даму тарихы -- макроморфология -- жоғары сатыдағы өсімдіктер -- арқаулық ұлпалар -- өсімдіктердің көбеюі -- онтогенездің бастапқы кезеңі -- тамыр -- гүлдің морфологиялық алуан түрлілігі -- жемістер классификациясы -- ПОҚ еңбектері -- ТСIТҚО -- электрондық оқу құралы
Экземпляры всего: 5
5.3-№7 Ч/З (1), 6.2-№9 Ч/З (2), 6.1-№8 Ч/З (2)
Свободны: 5.3-№7 Ч/З (1), 6.2-№9 Ч/З (2), 6.1-№8 Ч/З (2)
Қ71
Қуандықова , Г.Т.
Құрылымдық ботаника : электрондық оқу құралы / Г.Т. Қуандықова . - Тараз : ТСITҚО , 2024. - 559 Мб эл. опт. диск (CD-ROM). - Б. ц.
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
БОТАНИКА
Кл.слова (ненормированные):
ботаниканың даму тарихы -- макроморфология -- жоғары сатыдағы өсімдіктер -- арқаулық ұлпалар -- өсімдіктердің көбеюі -- онтогенездің бастапқы кезеңі -- тамыр -- гүлдің морфологиялық алуан түрлілігі -- жемістер классификациясы -- ПОҚ еңбектері -- ТСIТҚО -- электрондық оқу құралы
Экземпляры всего: 5
5.3-№7 Ч/З (1), 6.2-№9 Ч/З (2), 6.1-№8 Ч/З (2)
Свободны: 5.3-№7 Ч/З (1), 6.2-№9 Ч/З (2), 6.1-№8 Ч/З (2)
15.
Подробнее
28.072/Е 85-554973367
Есмагул , К.
Биологиялық химия практикумы : оқу құралы / К. Есмагул . - 3-ші бас., толықтырылып, жөнделген . - Алматы : "Толғанай Т", 2012. - 176 б. . - ISBN 978-601-7409-01-2 : 2500.00 тг.
ББК 28.072я7
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
БИОХИМИЯ
Кл.слова (ненормированные):
биологиялық химия -- белоктар -- Миллон реакциясы -- биохимиялық талдау -- ферменттер -- нуклеин қышқылдары -- көмірсулар -- липидтер -- витаминдер -- оқу құралы -- Қазақстан Республикасы білім және ғылым министрлігі
Аннотация: Лабораториялық практикум студенттерді биохимияның зерттеу әдістерімен таныстыруды және теориялық білімдерін тұрақтандыруды көздейді. Оқу құралында ұлпаларды, сұйықтықтарды зерттеу барысында қолданылатын негізгі физико-химиялық әдістер және биоорганикалық қосылыстардың мөлшерін анықтау жолдары берілген. Оқу құралы университеттердің биология мамандықтарына арналған.
Доп.точки доступа:
Сарсенбаев , Б.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 Ч/З (1)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (1)
Есмагул , К.
Биологиялық химия практикумы : оқу құралы / К. Есмагул . - 3-ші бас., толықтырылып, жөнделген . - Алматы : "Толғанай Т", 2012. - 176 б. . - ISBN 978-601-7409-01-2 : 2500.00 тг.
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
БИОХИМИЯ
Кл.слова (ненормированные):
биологиялық химия -- белоктар -- Миллон реакциясы -- биохимиялық талдау -- ферменттер -- нуклеин қышқылдары -- көмірсулар -- липидтер -- витаминдер -- оқу құралы -- Қазақстан Республикасы білім және ғылым министрлігі
Аннотация: Лабораториялық практикум студенттерді биохимияның зерттеу әдістерімен таныстыруды және теориялық білімдерін тұрақтандыруды көздейді. Оқу құралында ұлпаларды, сұйықтықтарды зерттеу барысында қолданылатын негізгі физико-химиялық әдістер және биоорганикалық қосылыстардың мөлшерін анықтау жолдары берілген. Оқу құралы университеттердің биология мамандықтарына арналған.
Доп.точки доступа:
Сарсенбаев , Б.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 Ч/З (1)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (1)
Беті 2, Нәтижелерін: 15