База данных: Кітаптар
Беті 26, Нәтижелерін: 255
Отмеченные записи: 0
251.
Подробнее
37.24-2я7
Ұ87
Ұлттық киімдерді жобалау және тігу технологиясы : оқулық / С. Ж. Асанова, А. Е. Асанова, Н. Р. Фазылбаева, Ж. Т. Мустафина . - Алматы : Лантар Books, 2024. - 133 б. . - ISBN 978-601-361-590-5 : 5214.00 тг.
ББК 37.24-2я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ЖЕҢІЛ ӨНЕРКӘСІП
ТІГІН БҰЙЫМДАРЫН МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ҚҰРАСТЫРУ
Кл.слова (ненормированные):
ұлттық киімдерді жобалау -- тігу технологиясы -- оқулық -- ерлер ұлттық киімін жобалау -- ұлттық киімдердің ассортименттері -- шапандардың көркемдік сипаттамасы -- әйелдердің ұлттық киімін тігу -- куртка коллекциясын жасау -- бешпент коллекциясын жасау -- әйелдер камзолын жасау
Аннотация: Оқулықта халықтың ұлттық мұрасына негізделген ерлер мен әйелдер киімдерінің түрлері, қазақ халқының ұлттық киімдеріндегі көркемдік элементтер қарастырылып, оларды тігу технологиясы баяндалады. Оқулық болашақ тігін саласы мамандарына арналған.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 Ч/З (1)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (1)
Ұ87
Ұлттық киімдерді жобалау және тігу технологиясы : оқулық / С. Ж. Асанова, А. Е. Асанова, Н. Р. Фазылбаева, Ж. Т. Мустафина . - Алматы : Лантар Books, 2024. - 133 б. . - ISBN 978-601-361-590-5 : 5214.00 тг.
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ЖЕҢІЛ ӨНЕРКӘСІП
ТІГІН БҰЙЫМДАРЫН МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ҚҰРАСТЫРУ
Кл.слова (ненормированные):
ұлттық киімдерді жобалау -- тігу технологиясы -- оқулық -- ерлер ұлттық киімін жобалау -- ұлттық киімдердің ассортименттері -- шапандардың көркемдік сипаттамасы -- әйелдердің ұлттық киімін тігу -- куртка коллекциясын жасау -- бешпент коллекциясын жасау -- әйелдер камзолын жасау
Аннотация: Оқулықта халықтың ұлттық мұрасына негізделген ерлер мен әйелдер киімдерінің түрлері, қазақ халқының ұлттық киімдеріндегі көркемдік элементтер қарастырылып, оларды тігу технологиясы баяндалады. Оқулық болашақ тігін саласы мамандарына арналған.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 Ч/З (1)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (1)
252.
Подробнее
63.3(5Қаз)
Қ41
Қарабаев, Ш.Қ.
Ұлттық намыс туын көтерген желтоқсан : кітап / Ш.Қ. Қарабаев. - Алматы : Фортуна Полиграф, 2021. - 416 б. . - ISBN 978-601-329-274-8 : 4500.00 тг.
ББК 63.3(5Қаз)
Рубрики: ТАРИХ. ТАРИХ ҒЫЛЫМДАРЫ
ҚАЗАҚСТАН ТАРИХЫ
Кл.слова (ненормированные):
желтоқсан -- ұлттық намыс -- отаршылдық саясат -- қоғамның тарихи үдерісі -- желтоқсан қаһармандары -- Тәуелсіздік -- желтоқсан көтерілісінің құрбандары -- азаттық күрескерлер -- Қазақстандағы отарлау -- ұлт-азаттық күрес -- Қазақстан тарихы -- Тәуелсіздіктің 35 жылдығына арналады
Аннотация: Бұл тарихи деректерді зерттеуде желтоқсан көтерілісінің тарихи түп-тамыры және көтерілістің негізгі қорғаушы күші болатын сотталған желтоқсандықтардың заңсыз сотқа тартылуы және ақталу істеріне талдау жасалынды. Еркіндікке шыққан белсенді желтоқсандықтардың ұйымдасқан қоғамдық іс-әрекеттерді баяндалады. Бұл кітап жалпы қауымға және жас ұрпақ пен келер ұрпаққа арналған.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 Ч/З (1)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (1)
Қ41
Қарабаев, Ш.Қ.
Ұлттық намыс туын көтерген желтоқсан : кітап / Ш.Қ. Қарабаев. - Алматы : Фортуна Полиграф, 2021. - 416 б. . - ISBN 978-601-329-274-8 : 4500.00 тг.
Рубрики: ТАРИХ. ТАРИХ ҒЫЛЫМДАРЫ
ҚАЗАҚСТАН ТАРИХЫ
Кл.слова (ненормированные):
желтоқсан -- ұлттық намыс -- отаршылдық саясат -- қоғамның тарихи үдерісі -- желтоқсан қаһармандары -- Тәуелсіздік -- желтоқсан көтерілісінің құрбандары -- азаттық күрескерлер -- Қазақстандағы отарлау -- ұлт-азаттық күрес -- Қазақстан тарихы -- Тәуелсіздіктің 35 жылдығына арналады
Аннотация: Бұл тарихи деректерді зерттеуде желтоқсан көтерілісінің тарихи түп-тамыры және көтерілістің негізгі қорғаушы күші болатын сотталған желтоқсандықтардың заңсыз сотқа тартылуы және ақталу істеріне талдау жасалынды. Еркіндікке шыққан белсенді желтоқсандықтардың ұйымдасқан қоғамдық іс-әрекеттерді баяндалады. Бұл кітап жалпы қауымға және жас ұрпақ пен келер ұрпаққа арналған.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 Ч/З (1)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (1)
253.
Подробнее
26.92я7+36.95я7/Т77-092455775
Туганова, Б. С.
Ет және сүт өнімдерінің технологиясы : оқу құралы / Б. С. Туганова. - Павлодар : Toraighyrov University, 2023. - 196 б. : рис. - ISBN 978-601-345-382-8 : 4510. 24 тг.
ББК 36.92я7+36.95я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
ЕТ ТАҒАМДАРЫНЫҢ ӨНДІРІСІ
Кл.слова (ненормированные):
ет өнімдерінің технологиясы -- сүт өнімдерінің технологиясы -- етті тамырлау -- пісірілген шұжықтарды өндіру технологиясы -- ливерлік шұжықтарды өндіру технологиясы -- шошқа етінен ысталған өнімдерді өндіру -- қой ысталған етін тұздау -- сиыр ысталған етін тұздау -- ет жартылай фабрикаттарды өндіру -- балмұздақ өндіру технологиясы -- қаймақ өндіру технологиясы -- сүзбе технологиясы -- сүзбешелер технологиясы -- сүтқышқылды өнімдер технологиясы -- тұтассүтті өнімдер технологиясы -- сары май өндірісі -- сары май технологиясы -- оқу құралы -- Қазақстан Республикасының ғылым және жоғары білім министрлігі
Аннотация: Бұл оқу құралда ет және сүт өнімдерінің теориялық негіздеуі мен сапалық көрсеткіштерді анықтау әдістері, және де ет пен сүтке негізгі шикізат ретінде қойылатын санитарлы-гигиеналық талаптар, сонымен қатар ет және сүт өнімдерді өңдеу технологиялық процесстері баяндалған. Осы оқу құралы барлық оқу нысаны бойынша студенттерді теоретикалық және практикалық дайындау үшін ұсынылған.
Доп.точки доступа:
Кажибаева , Г. Т.
Экземпляры всего: 5
2.1-№2 Ч/З (5)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (5)
Туганова, Б. С.
Ет және сүт өнімдерінің технологиясы : оқу құралы / Б. С. Туганова. - Павлодар : Toraighyrov University, 2023. - 196 б. : рис. - ISBN 978-601-345-382-8 : 4510. 24 тг.
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
ЕТ ТАҒАМДАРЫНЫҢ ӨНДІРІСІ
Кл.слова (ненормированные):
ет өнімдерінің технологиясы -- сүт өнімдерінің технологиясы -- етті тамырлау -- пісірілген шұжықтарды өндіру технологиясы -- ливерлік шұжықтарды өндіру технологиясы -- шошқа етінен ысталған өнімдерді өндіру -- қой ысталған етін тұздау -- сиыр ысталған етін тұздау -- ет жартылай фабрикаттарды өндіру -- балмұздақ өндіру технологиясы -- қаймақ өндіру технологиясы -- сүзбе технологиясы -- сүзбешелер технологиясы -- сүтқышқылды өнімдер технологиясы -- тұтассүтті өнімдер технологиясы -- сары май өндірісі -- сары май технологиясы -- оқу құралы -- Қазақстан Республикасының ғылым және жоғары білім министрлігі
Аннотация: Бұл оқу құралда ет және сүт өнімдерінің теориялық негіздеуі мен сапалық көрсеткіштерді анықтау әдістері, және де ет пен сүтке негізгі шикізат ретінде қойылатын санитарлы-гигиеналық талаптар, сонымен қатар ет және сүт өнімдерді өңдеу технологиялық процесстері баяндалған. Осы оқу құралы барлық оқу нысаны бойынша студенттерді теоретикалық және практикалық дайындау үшін ұсынылған.
Доп.точки доступа:
Кажибаева , Г. Т.
Экземпляры всего: 5
2.1-№2 Ч/З (5)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (5)
254.
Подробнее
36.99я7
Д21
Дәстүрлі тағамдар технологиясы : оқу құралы / Қ. С. Исаева, Г. Т. Кажибаева, Б. С. Туганова, Ұ. Н. Тілеубек . - Павлодар : Toraighyrov University, 2021. - 136 б. . - ISBN 978-601-345-199-2 : 3956.96 тг.
ББК 36.99я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
ҚОҒАМДЫҚ ТАМАҚТАНУ
Кл.слова (ненормированные):
дәстүрлі тағамдар технологиясы -- номадизм -- Тувандықтардың тағамдары -- көшпелі халықтың ұлттық тағамы -- Буряттардың ұлттық тағамы -- Қазақтардың дәстүрлі ұлттық тағамы -- көшпелі халықтардың ұлттық тағамдары -- Қалмақтардың дәстүрлі ұлттық тағамдары -- оқу құралы -- Қазақстанның көшпелі мал шаруашылығы -- Бурятияның көшпелі мал шаруашылығы -- магистрант -- магистранттарға арналған оқу құралы -- Қазақстан Республикасының білім және ғылым министрлігі
Аннотация: Оқу құралында дәстүрлі тамақ өнімдерді, сонымен қатар оларды өңдеу технологиялық процесстері баяндалған. Дәстүрлі өнімдердің бірегей дәмі мен пайдалы қасиеттерін, оларды өндіру технологияларын білу болашақ мамандарға оларды кең өткізу нарығына табысты жылжытуға мүмкіндік береді. Осы оқу құралы барлық оқу нысаны бойынша студенттер мен магистранттардың теоретикалық және практикалық дайындау үшін ұсынылған және тамақ өнеркәсіптің мамандарын дайындау үшін оқу барысында қолдануға болады.
Экземпляры всего: 5
2.1-№2 Ч/З (5)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (5)
Д21
Дәстүрлі тағамдар технологиясы : оқу құралы / Қ. С. Исаева, Г. Т. Кажибаева, Б. С. Туганова, Ұ. Н. Тілеубек . - Павлодар : Toraighyrov University, 2021. - 136 б. . - ISBN 978-601-345-199-2 : 3956.96 тг.
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
ҚОҒАМДЫҚ ТАМАҚТАНУ
Кл.слова (ненормированные):
дәстүрлі тағамдар технологиясы -- номадизм -- Тувандықтардың тағамдары -- көшпелі халықтың ұлттық тағамы -- Буряттардың ұлттық тағамы -- Қазақтардың дәстүрлі ұлттық тағамы -- көшпелі халықтардың ұлттық тағамдары -- Қалмақтардың дәстүрлі ұлттық тағамдары -- оқу құралы -- Қазақстанның көшпелі мал шаруашылығы -- Бурятияның көшпелі мал шаруашылығы -- магистрант -- магистранттарға арналған оқу құралы -- Қазақстан Республикасының білім және ғылым министрлігі
Аннотация: Оқу құралында дәстүрлі тамақ өнімдерді, сонымен қатар оларды өңдеу технологиялық процесстері баяндалған. Дәстүрлі өнімдердің бірегей дәмі мен пайдалы қасиеттерін, оларды өндіру технологияларын білу болашақ мамандарға оларды кең өткізу нарығына табысты жылжытуға мүмкіндік береді. Осы оқу құралы барлық оқу нысаны бойынша студенттер мен магистранттардың теоретикалық және практикалық дайындау үшін ұсынылған және тамақ өнеркәсіптің мамандарын дайындау үшін оқу барысында қолдануға болады.
Экземпляры всего: 5
2.1-№2 Ч/З (5)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (5)
255.
Подробнее
75.0я7
Б27
Батяшова , И.В.
Спорттық дайындықтың физиологиялық негіздері : оқу құралы / И.В. Батяшова . - Павлодар : Toraighyrov University, 2021. - 126 б. . - ISBN 978-601-345-195-4 : 3760.96 тг.
ББК 75.0я7
Рубрики: ДЕНЕ ШЫНЫҚТЫРУ ЖӘНЕ СПОРТ
ДЕНЕ ТӘРБИЕСІНІҢ МЕДИКО-БИОЛОГИЯЛЫҚ НЕГІЗДЕРІ
Кл.слова (ненормированные):
спорттық дайындық -- спорттық іс-әрекет -- оқу құралы -- жаттығудың физиологиялық классификациясы -- спорттық іс-әрекет -- денсаулықтың физиологиялық негіздемесі -- дене шынықтыру -- спорттық ойындар -- шаңғымен жүру -- тренажерлардағы жаттығулар -- атлетикалық гимнастика -- аквафитнес -- Қазақстан Республикасы білім және ғылым министрлігі
Аннотация: Оқу құралында дене шынықтыру және спорттың физиологиялық негіздері көрсетілген. Оқу құралында баяндалған материалды дене шынықтыру сабақтарында және "Дене шынықтыру және спорт" мамандығының мұғалімдері, жаттықтырушылары және студенттері сияқты өзіндік сабақтарда пайдалануға болады.
Доп.точки доступа:
Кривец, О. А.
Оралтаев , Е. Р.
Экземпляры всего: 5
5.2-№6 Ч/З (3), 2.1-№2 Ч/З (2)
Свободны: 5.2-№6 Ч/З (3), 2.1-№2 Ч/З (2)
Б27
Батяшова , И.В.
Спорттық дайындықтың физиологиялық негіздері : оқу құралы / И.В. Батяшова . - Павлодар : Toraighyrov University, 2021. - 126 б. . - ISBN 978-601-345-195-4 : 3760.96 тг.
Рубрики: ДЕНЕ ШЫНЫҚТЫРУ ЖӘНЕ СПОРТ
ДЕНЕ ТӘРБИЕСІНІҢ МЕДИКО-БИОЛОГИЯЛЫҚ НЕГІЗДЕРІ
Кл.слова (ненормированные):
спорттық дайындық -- спорттық іс-әрекет -- оқу құралы -- жаттығудың физиологиялық классификациясы -- спорттық іс-әрекет -- денсаулықтың физиологиялық негіздемесі -- дене шынықтыру -- спорттық ойындар -- шаңғымен жүру -- тренажерлардағы жаттығулар -- атлетикалық гимнастика -- аквафитнес -- Қазақстан Республикасы білім және ғылым министрлігі
Аннотация: Оқу құралында дене шынықтыру және спорттың физиологиялық негіздері көрсетілген. Оқу құралында баяндалған материалды дене шынықтыру сабақтарында және "Дене шынықтыру және спорт" мамандығының мұғалімдері, жаттықтырушылары және студенттері сияқты өзіндік сабақтарда пайдалануға болады.
Доп.точки доступа:
Кривец, О. А.
Оралтаев , Е. Р.
Экземпляры всего: 5
5.2-№6 Ч/З (3), 2.1-№2 Ч/З (2)
Свободны: 5.2-№6 Ч/З (3), 2.1-№2 Ч/З (2)
Беті 26, Нәтижелерін: 255