База данных: Книги
Страница 9, Результатов: 99
Отмеченные записи: 0
81.
Подробнее
691.1
К56
Копжасаров, Б. Т.
Құрылыс материалдарын өндірудің техногендік шикізат негізіндегі экологиялық қағидасы : монография / Б. Т. Копжасаров, С. Т. Дуйсенбаева. - Тараз : [б. и.], 2021. - 126 с. - ISBN 978-601-259-065-4 : 1000. 00 тг.
ББК 38.3
Кл.слова (ненормированные):
құрылыс материалдары -- техногендік шикізат -- коллаген толтырғышы -- бетон -- цементтің қасиеті -- өнеркәсіптік құрылыс -- монография -- ПОҚ еңбектері -- шикізат материалының құрамы -- экологиялық бетонды жасау -- цементтің негізгі қасиеттері -- былғары өндірісінің қалдықтары -- магистранттарға арналған монография
Аннотация: Бұл жұмыста былғары өндірісінің қалдықтарынан заманауи экологиялық құрылыс материалдарын өндіру мәселесі қарастырылған. Зерттелетін материал ретінде бетон құрамына коллаген қалдығының қоспасы қарастырылады. Жұмыс құрылыс және экология саласындағы мамандар үшін ұсынылады.
Доп.точки доступа:
Дуйсенбаева, С.Т.
Экземпляры всего: 10
6.2-№9 ч/з (1), 6.1-№8 ч/з (8), 2.1-№2 ч/з (1)
Свободны: 6.2-№9 ч/з (1), 6.1-№8 ч/з (8), 2.1-№2 ч/з (1)
К56
Копжасаров, Б. Т.
Құрылыс материалдарын өндірудің техногендік шикізат негізіндегі экологиялық қағидасы : монография / Б. Т. Копжасаров, С. Т. Дуйсенбаева. - Тараз : [б. и.], 2021. - 126 с. - ISBN 978-601-259-065-4 : 1000. 00 тг.
УДК |
Кл.слова (ненормированные):
құрылыс материалдары -- техногендік шикізат -- коллаген толтырғышы -- бетон -- цементтің қасиеті -- өнеркәсіптік құрылыс -- монография -- ПОҚ еңбектері -- шикізат материалының құрамы -- экологиялық бетонды жасау -- цементтің негізгі қасиеттері -- былғары өндірісінің қалдықтары -- магистранттарға арналған монография
Аннотация: Бұл жұмыста былғары өндірісінің қалдықтарынан заманауи экологиялық құрылыс материалдарын өндіру мәселесі қарастырылған. Зерттелетін материал ретінде бетон құрамына коллаген қалдығының қоспасы қарастырылады. Жұмыс құрылыс және экология саласындағы мамандар үшін ұсынылады.
Доп.точки доступа:
Дуйсенбаева, С.Т.
Экземпляры всего: 10
6.2-№9 ч/з (1), 6.1-№8 ч/з (8), 2.1-№2 ч/з (1)
Свободны: 6.2-№9 ч/з (1), 6.1-№8 ч/з (8), 2.1-№2 ч/з (1)
82.
Подробнее
38.32я7
С14
Сағындықов , А. Ә.
Керамикалық қабырға және жылу сақтағыш материалдар өндірісі : электронды оқу құралы / А. Ә. Сағындықов. - Тараз : ЦАКТО, 2022. - [б. ц.]
ББК 38.32я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ҚҰРЫЛЫС
БАЙЛАНЫСТЫРҒЫШ ЗАТТАР
Кл.слова (ненормированные):
керамикалық қабырға бұйымдары -- жоғары кеуекті керамика -- сазды жыныстардың сапасы -- шикізат материалдарының сипаттамасы -- құрылыс байланыстырғыш заттар -- электронды оқу құралы -- ПОҚ еңбектері -- ЦАКТО -- саз балшық
Экземпляры всего: 5
6.1-№8 ч/з (5)
Свободны: 6.1-№8 ч/з (5)
С14
Сағындықов , А. Ә.
Керамикалық қабырға және жылу сақтағыш материалдар өндірісі : электронды оқу құралы / А. Ә. Сағындықов. - Тараз : ЦАКТО, 2022. - [б. ц.]
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ҚҰРЫЛЫС
БАЙЛАНЫСТЫРҒЫШ ЗАТТАР
Кл.слова (ненормированные):
керамикалық қабырға бұйымдары -- жоғары кеуекті керамика -- сазды жыныстардың сапасы -- шикізат материалдарының сипаттамасы -- құрылыс байланыстырғыш заттар -- электронды оқу құралы -- ПОҚ еңбектері -- ЦАКТО -- саз балшық
Экземпляры всего: 5
6.1-№8 ч/з (5)
Свободны: 6.1-№8 ч/з (5)
83.
Подробнее
665.6(075)
Д18
Дарменбаева, А. С.
Мұнай химиясының синтезі : оқу құралы / А. С. Дарменбаева. - Тараз : Dulaty university, 2022. - 106 с. - ISBN 978-9965-37-382-4 : 790. 00 тг.
ББК 35.514я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ХИМИЯ ӨНДІРІСІ
МҰНАЙ ЖӘНЕ ГАЗ КЕН ОРЫНДАРЫН ӨНДІРУ
Кл.слова (ненормированные):
мұнайдың пайда болуы -- органикалық қосылыстарды нитрлеу -- органикалық қосылыстарды сульфирлеу -- негізгі мұнай химиялық үрдістер -- мұнайдың құрамы -- мұнайдың қасиеті -- көмірсутектерді гидрациялау -- көмірсутектерді галогендеу -- винилхлорид өндірісі -- бензолды олефиндермен алкилдеу -- этилбензол -- изопропилбензол -- тауарлық мұнай өнімдерінің жіктелуі -- оқу құралы -- ПОҚ еңбектері
Аннотация: Оқу құралының бірінші бөлімінде мұнайдың пайда болу теориясы, элементтік, фракциялық және топтық құрамы, физикалық қасиеттеріне сипаттама берілген. Сонымен қатар мұнайды біріншілік және екіншілік өндіру үрдістері, мұнай химиялық синтезге арналған шикізат көздері және оларға қойылатын талаптар туралы қарастырылған.Мұнай химиясының синтезі" оқу құралы жоғары оқу орындарының "Химия" білім беру бағдарламасы бойынша білім алатын магистранттар және студенттерге арналған.
Экземпляры всего: 20
6.1-№8 ч/з (15), 2.1-№2 ч/з (5)
Свободны: 6.1-№8 ч/з (15), 2.1-№2 ч/з (5)
Д18
Дарменбаева, А. С.
Мұнай химиясының синтезі : оқу құралы / А. С. Дарменбаева. - Тараз : Dulaty university, 2022. - 106 с. - ISBN 978-9965-37-382-4 : 790. 00 тг.
УДК |
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ХИМИЯ ӨНДІРІСІ
МҰНАЙ ЖӘНЕ ГАЗ КЕН ОРЫНДАРЫН ӨНДІРУ
Кл.слова (ненормированные):
мұнайдың пайда болуы -- органикалық қосылыстарды нитрлеу -- органикалық қосылыстарды сульфирлеу -- негізгі мұнай химиялық үрдістер -- мұнайдың құрамы -- мұнайдың қасиеті -- көмірсутектерді гидрациялау -- көмірсутектерді галогендеу -- винилхлорид өндірісі -- бензолды олефиндермен алкилдеу -- этилбензол -- изопропилбензол -- тауарлық мұнай өнімдерінің жіктелуі -- оқу құралы -- ПОҚ еңбектері
Аннотация: Оқу құралының бірінші бөлімінде мұнайдың пайда болу теориясы, элементтік, фракциялық және топтық құрамы, физикалық қасиеттеріне сипаттама берілген. Сонымен қатар мұнайды біріншілік және екіншілік өндіру үрдістері, мұнай химиялық синтезге арналған шикізат көздері және оларға қойылатын талаптар туралы қарастырылған.Мұнай химиясының синтезі" оқу құралы жоғары оқу орындарының "Химия" білім беру бағдарламасы бойынша білім алатын магистранттар және студенттерге арналған.
Экземпляры всего: 20
6.1-№8 ч/з (15), 2.1-№2 ч/з (5)
Свободны: 6.1-№8 ч/з (15), 2.1-№2 ч/з (5)
84.
Подробнее
691.32(075)
С14
Сағындықов, А. Ә.
Жасанды кеуек толтырғыштар және жеңіл бетондар [Мәтін] : оқу құралы / А. Ә. Сағындықов, Г. М. Баялиева. - Тараз : Dulaty university, 2022. - 192 б. - 1220. 00 тг.
ББК 38.32я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ҚҰРЫЛЫС МАТЕРИАЛДАРЫ
БЕТОН МЕН ТЕМІРБЕТОН ЖҰМЫСТАРЫ
Кл.слова (ненормированные):
керамзит технологиясы -- жеңіл бетон -- жасанды кеуек толтырғыштар -- кеуек толтырғыш -- табиғи шикізат -- керамзит технологиясы -- саз балшық -- керамзит -- аглопорит -- аглопорит технологиясы -- шлакты пемза -- шлакты пемза технологиясы -- ісінген вермикулит технологиясы -- кеуек толтырғыштар өндіретін кәсіпорындарды жобалау -- малта тас -- фосфор шлактары -- түйіршіктелген көбік шыны -- перлит технологиясы -- вермикулит технологиясы -- жылу өткізгіштік -- аязға төзімділік -- магистрант -- магистранттарға арналған оқу құралы -- беріктік қасиеттері -- оқу құралы -- сый -- ПОҚ еңбектері
Аннотация: Оқу құралында жасанды кеуек толтырғыштар мен жеңіл бетондардың жіктелуі, құрылымы, химия минералогиялық құрамы, физика-механикалық, технологиялық қасиеттері, өндіру технологиясы келтірілген. Оқу құралы 5В072900, 6М0772900-"Құрылыс", 5В07300, 6М073000-"Құрылыс материалдары, бұйымдары және конструкцияларды өндіру мамандықтары бойынша оқитын білімгерлерге, магистранттарға және өндіріс жобалау саласындағы инженер-техникалық қызметкерлерге арналған.
Доп.точки доступа:
Баялиева, Г.М.
Экземпляры всего: 20
6.2-№9 ч/з (1), 6.1-№8 ч/з (19)
Свободны: 6.2-№9 ч/з (1), 6.1-№8 ч/з (19)
С14
Сағындықов, А. Ә.
Жасанды кеуек толтырғыштар және жеңіл бетондар [Мәтін] : оқу құралы / А. Ә. Сағындықов, Г. М. Баялиева. - Тараз : Dulaty university, 2022. - 192 б. - 1220. 00 тг.
УДК |
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ҚҰРЫЛЫС МАТЕРИАЛДАРЫ
БЕТОН МЕН ТЕМІРБЕТОН ЖҰМЫСТАРЫ
Кл.слова (ненормированные):
керамзит технологиясы -- жеңіл бетон -- жасанды кеуек толтырғыштар -- кеуек толтырғыш -- табиғи шикізат -- керамзит технологиясы -- саз балшық -- керамзит -- аглопорит -- аглопорит технологиясы -- шлакты пемза -- шлакты пемза технологиясы -- ісінген вермикулит технологиясы -- кеуек толтырғыштар өндіретін кәсіпорындарды жобалау -- малта тас -- фосфор шлактары -- түйіршіктелген көбік шыны -- перлит технологиясы -- вермикулит технологиясы -- жылу өткізгіштік -- аязға төзімділік -- магистрант -- магистранттарға арналған оқу құралы -- беріктік қасиеттері -- оқу құралы -- сый -- ПОҚ еңбектері
Аннотация: Оқу құралында жасанды кеуек толтырғыштар мен жеңіл бетондардың жіктелуі, құрылымы, химия минералогиялық құрамы, физика-механикалық, технологиялық қасиеттері, өндіру технологиясы келтірілген. Оқу құралы 5В072900, 6М0772900-"Құрылыс", 5В07300, 6М073000-"Құрылыс материалдары, бұйымдары және конструкцияларды өндіру мамандықтары бойынша оқитын білімгерлерге, магистранттарға және өндіріс жобалау саласындағы инженер-техникалық қызметкерлерге арналған.
Доп.точки доступа:
Баялиева, Г.М.
Экземпляры всего: 20
6.2-№9 ч/з (1), 6.1-№8 ч/з (19)
Свободны: 6.2-№9 ч/з (1), 6.1-№8 ч/з (19)
85.
Подробнее
36.81я7
К92
Күзембаев, Қ.
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары : оқу құралы / Қ. Күзембаев. - Алматы : Лантар Трейд, 2021. - 269 с. : рис. - ISBN 978-601-7659-86-8 : 8140. 00 тг.
ББК 36.81я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІНІҢ ПРОЦЕСТЕРІ МЕН АППАРАТТАРЫ
Кл.слова (ненормированные):
тамақ өндірісінің процестері -- тамақ өндірісіндегі шикізаттың қасиеттері -- гидромеханикалық процестер -- сүзу процесі -- центрифугалау -- механикалық араластырғыштар -- баромембраналық процестер -- газдарды тазалау -- механикалық процестер -- ұсақтау -- престеу -- іріктеу -- сұрыптау -- жылу процестері -- жылу алмасу негіздері -- жылу алмастырғыш аппараттар -- кептіру -- кептіру қондырғылары -- масса алмасу процестері -- экстракция -- ректификация -- кристалдану -- биохимиялық процестер -- ыстау -- оқу құралы -- магистрант -- магистранттарға арналған оқу құралы
Аннотация: "Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары"-бұл тамақ өнімдерін өндіруге арналған жаңа технологиялар мен жабдықтарды жасауға және қолданыстағы технологияларды жетілдіруге мүмкіндік беретін ғылыми және инженерлік білімдердің жиынтығы. Оқу құралы ЖОО-ның студенттері мен магистранттарына және өндіріс қызметкерлеріне арналған.
Доп.точки доступа:
Медведков, Е.
Кузембаева, Г.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 ч/з (1)
Свободны: 2.1-№2 ч/з (1)
К92
Күзембаев, Қ.
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары : оқу құралы / Қ. Күзембаев. - Алматы : Лантар Трейд, 2021. - 269 с. : рис. - ISBN 978-601-7659-86-8 : 8140. 00 тг.
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІНІҢ ПРОЦЕСТЕРІ МЕН АППАРАТТАРЫ
Кл.слова (ненормированные):
тамақ өндірісінің процестері -- тамақ өндірісіндегі шикізаттың қасиеттері -- гидромеханикалық процестер -- сүзу процесі -- центрифугалау -- механикалық араластырғыштар -- баромембраналық процестер -- газдарды тазалау -- механикалық процестер -- ұсақтау -- престеу -- іріктеу -- сұрыптау -- жылу процестері -- жылу алмасу негіздері -- жылу алмастырғыш аппараттар -- кептіру -- кептіру қондырғылары -- масса алмасу процестері -- экстракция -- ректификация -- кристалдану -- биохимиялық процестер -- ыстау -- оқу құралы -- магистрант -- магистранттарға арналған оқу құралы
Аннотация: "Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары"-бұл тамақ өнімдерін өндіруге арналған жаңа технологиялар мен жабдықтарды жасауға және қолданыстағы технологияларды жетілдіруге мүмкіндік беретін ғылыми және инженерлік білімдердің жиынтығы. Оқу құралы ЖОО-ның студенттері мен магистранттарына және өндіріс қызметкерлеріне арналған.
Доп.точки доступа:
Медведков, Е.
Кузембаева, Г.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 ч/з (1)
Свободны: 2.1-№2 ч/з (1)
86.
Подробнее
36.95я7
Д46
Диханбаева , Ф. Т.
Сүт саласындағы өндірістерді жобалау : оқу құралы / Ф. Т. Диханбаева . - Алматы : Лантар Трейд, 2021. - 214 с. : рис., табл. - ISBN 978-601-7669-14-0 : 6160. 00 тг.
ББК 36.95я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
СҮТ ЖӘНЕ СҮТ ӨНІМДЕРІ
Кл.слова (ненормированные):
сүт -- сүт өнімдері -- сүт зауыттарының қуаттылығы -- сүтті қайта өңдеу -- сүтті өндіру -- технологиялық процестерді ұйымдастыру -- сумен жабдықтау -- технологиялық құрал-жабдықтардың компоновкасы -- өндірістік цехтардағы құрал-жабдықтардың компоновкасы -- сүт саласындағы кәсіпорындардың негізгі түрлері -- май өндіруші кәсіпорын -- ірімшік өндіруші кәсіпорындар -- сүт консерві комбинаттары -- өндірісті ұйымдастыру формалары -- сүт зауыттарының қуаттылығын анықтау -- диеталық сүтқышқылды өнімдер -- простокваша -- снежок сусыны -- қаймақ -- сүзбе -- балмұздақтың өнім есебі -- сүт қанты-шикізат -- қоюландырылған немесе құрғақ сарысу -- казеин -- сүт консервілерінің өнім есебі -- қант қосылған какао -- құрғақ сүт өндірісінің өнім есебі -- сүт өнімдерін таңдау -- оқу құралы -- В068-"Азық-түлік өнімдерінің өндірісі"
Аннотация: Оқу құралында сүт саласындағы өндіріс кәсіпорындарын жобалау кезеңдері мен түрлері, кәсіпорындарының негізгі түрлері мен типтері қарастырылған, сонымен қатар курстық және дипломдық жобалау бойынша мәліметтер баяндалған. Оқу құралы В068-"Азық-түлік өнімдерінің өндірісі" білім беру бағдарламасының тобы бойынша білім алушыларға оқу процесіне қолдануға арналған.
Доп.точки доступа:
Алимарданова, М. К.
Мухтарханова, Р. Б.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 ч/з (1)
Свободны: 2.1-№2 ч/з (1)
Д46
Диханбаева , Ф. Т.
Сүт саласындағы өндірістерді жобалау : оқу құралы / Ф. Т. Диханбаева . - Алматы : Лантар Трейд, 2021. - 214 с. : рис., табл. - ISBN 978-601-7669-14-0 : 6160. 00 тг.
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
СҮТ ЖӘНЕ СҮТ ӨНІМДЕРІ
Кл.слова (ненормированные):
сүт -- сүт өнімдері -- сүт зауыттарының қуаттылығы -- сүтті қайта өңдеу -- сүтті өндіру -- технологиялық процестерді ұйымдастыру -- сумен жабдықтау -- технологиялық құрал-жабдықтардың компоновкасы -- өндірістік цехтардағы құрал-жабдықтардың компоновкасы -- сүт саласындағы кәсіпорындардың негізгі түрлері -- май өндіруші кәсіпорын -- ірімшік өндіруші кәсіпорындар -- сүт консерві комбинаттары -- өндірісті ұйымдастыру формалары -- сүт зауыттарының қуаттылығын анықтау -- диеталық сүтқышқылды өнімдер -- простокваша -- снежок сусыны -- қаймақ -- сүзбе -- балмұздақтың өнім есебі -- сүт қанты-шикізат -- қоюландырылған немесе құрғақ сарысу -- казеин -- сүт консервілерінің өнім есебі -- қант қосылған какао -- құрғақ сүт өндірісінің өнім есебі -- сүт өнімдерін таңдау -- оқу құралы -- В068-"Азық-түлік өнімдерінің өндірісі"
Аннотация: Оқу құралында сүт саласындағы өндіріс кәсіпорындарын жобалау кезеңдері мен түрлері, кәсіпорындарының негізгі түрлері мен типтері қарастырылған, сонымен қатар курстық және дипломдық жобалау бойынша мәліметтер баяндалған. Оқу құралы В068-"Азық-түлік өнімдерінің өндірісі" білім беру бағдарламасының тобы бойынша білім алушыларға оқу процесіне қолдануға арналған.
Доп.точки доступа:
Алимарданова, М. К.
Мухтарханова, Р. Б.
Экземпляры всего: 1
2.1-№2 ч/з (1)
Свободны: 2.1-№2 ч/з (1)
87.
Подробнее
502.5(075)
Т12
Табиғат ресурстары және тұрақты даму : оқу құралы / М. Я. Махамедова, С. К. Есенгазиева, Э. Б. Мурсалимова, А. М. Шибикеева, А . С. Салыкова, А. Алдиярова . - Алматы : Эпиграф, 2022. - 288 с. - ISBN 978-601-342-935-8 : 11016. 32 тг.
ББК 20.1я7
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАБИҒАТТЫ ҚОРҒАУ
Кл.слова (ненормированные):
табиғат ресурстары -- тұрақты даму -- қоршаған ортаны қорғау -- энергия айналымы -- антропогенді зат -- табиғатты пайдалану -- табиғат және қоғам -- табиғаттағы зат айналымы -- геологиялық айналым -- табиғаттағы энергия айналымы -- табиғатты тиімді пайдалану -- табиғатты пайдаланудың проблемалары -- адамзаттың даму стратегиясы -- атмосфералық ауаның ресурстары -- жауын-шашын -- атмосфераның құрылымы -- мезосфера -- ионосфера -- атмосфераның ластануы -- климаттық ресурстар -- климаттың өзгеруі -- топырақ сапасын бағалау -- минералды-шикізат қорлары -- оқу құралы -- әлемдік жер қорының көлемі
Аннотация: "Табиғат ресурстары және тұрақты даму" атты дайындалған оқу құралы қоршаған ортаны қорғау және Жер ресурстарын басқару саласында инновациялық білім теориясын ұсыну арқылы білімгерлердің жоғары оқу орындарындағы біліктілік деңгейі мен дағдыларын арттыру мақсатында интеграциялық білім беру теориялары жинақталады. Оқу құралы қолданыстағы жұмыс бағдарламасының талаптарына сәйкес жазылған және жоғары оқу орынының білімгерлеріне, сондай-ақ қоршаған ортаны қорғау және табиғатты ұтымды пайдалану мәселелерімен айналысатын зерртеуші-ғылыми қызметкерлерге арналған.
Экземпляры всего: 5
6.2-№9 Ч/З (1), 6.1-№8 Ч/З (4)
Свободны: 6.2-№9 Ч/З (1), 6.1-№8 Ч/З (4)
Т12
Табиғат ресурстары және тұрақты даму : оқу құралы / М. Я. Махамедова, С. К. Есенгазиева, Э. Б. Мурсалимова, А. М. Шибикеева, А . С. Салыкова, А. Алдиярова . - Алматы : Эпиграф, 2022. - 288 с. - ISBN 978-601-342-935-8 : 11016. 32 тг.
УДК |
Рубрики: ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАБИҒАТТЫ ҚОРҒАУ
Кл.слова (ненормированные):
табиғат ресурстары -- тұрақты даму -- қоршаған ортаны қорғау -- энергия айналымы -- антропогенді зат -- табиғатты пайдалану -- табиғат және қоғам -- табиғаттағы зат айналымы -- геологиялық айналым -- табиғаттағы энергия айналымы -- табиғатты тиімді пайдалану -- табиғатты пайдаланудың проблемалары -- адамзаттың даму стратегиясы -- атмосфералық ауаның ресурстары -- жауын-шашын -- атмосфераның құрылымы -- мезосфера -- ионосфера -- атмосфераның ластануы -- климаттық ресурстар -- климаттың өзгеруі -- топырақ сапасын бағалау -- минералды-шикізат қорлары -- оқу құралы -- әлемдік жер қорының көлемі
Аннотация: "Табиғат ресурстары және тұрақты даму" атты дайындалған оқу құралы қоршаған ортаны қорғау және Жер ресурстарын басқару саласында инновациялық білім теориясын ұсыну арқылы білімгерлердің жоғары оқу орындарындағы біліктілік деңгейі мен дағдыларын арттыру мақсатында интеграциялық білім беру теориялары жинақталады. Оқу құралы қолданыстағы жұмыс бағдарламасының талаптарына сәйкес жазылған және жоғары оқу орынының білімгерлеріне, сондай-ақ қоршаған ортаны қорғау және табиғатты ұтымды пайдалану мәселелерімен айналысатын зерртеуші-ғылыми қызметкерлерге арналған.
Экземпляры всего: 5
6.2-№9 Ч/З (1), 6.1-№8 Ч/З (4)
Свободны: 6.2-№9 Ч/З (1), 6.1-№8 Ч/З (4)
88.
Подробнее
36.83я7
М17
Маликтаева, П. М.
Нан өндірісінің технологиясы : оқу құралы / П. М. Маликтаева. - Алматы : Эпиграф, 2022. - 176 с. - ISBN 978-601-652-538-9 : 10090. 08 тг.
ББК 36.83я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНЕРКӘСІБІ
НАН ӨНДІРІСІ
Кл.слова (ненормированные):
нан өндірісінің технологиясы -- тағам өнімдерін буып-түю -- нан өндірісінің шикізаттары -- орау материалдары -- микроағзалардың жалпы физиологиясы -- микроорганизмнің қоректенуі -- микроағзалардың морфологиясы -- бидайдың сапалық көрсеткіші -- ұн сапасы -- нан өнімдерінің ассортименті -- нан пісіру процесі -- нан өнімдері -- білезік нан -- нан өнімдерінің технологиясы -- кепкен тоқаш өнімдері -- нан өндірісінде қолданылатын қондырғылар -- қамыр ашыту құралы -- қамыр бөлшектеу құралы -- нанның шығымын анықтау -- органолептикалық көрсеткіш -- нанның сапасын бағалау -- ашытқысыз дайындалатын нан -- нан өнімдерінің сапасын сараптау -- негізгі технологиялық машиналар -- оқу құралы
Аннотация: Оқу құралы студенттер нан өнімдерінің түрлерімен таныса отырып нан өнімдерін өндірудің технологиялық жүйесімен таныса алады. Сонымен қатар өнім сапасын анықтаудың әдістемелерін үйренеді. Оқу құралы "Стандарттау және сертифаттау", "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" және "Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі" мамандықтарының студенттеріне және оқытушыларына арналған.
Доп.точки доступа:
Сексенбаева , Ж. М.
Шымыр , Ж. А.
Экземпляры всего: 5
2.1-№2 Ч/З (5)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (5)
М17
Маликтаева, П. М.
Нан өндірісінің технологиясы : оқу құралы / П. М. Маликтаева. - Алматы : Эпиграф, 2022. - 176 с. - ISBN 978-601-652-538-9 : 10090. 08 тг.
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНЕРКӘСІБІ
НАН ӨНДІРІСІ
Кл.слова (ненормированные):
нан өндірісінің технологиясы -- тағам өнімдерін буып-түю -- нан өндірісінің шикізаттары -- орау материалдары -- микроағзалардың жалпы физиологиясы -- микроорганизмнің қоректенуі -- микроағзалардың морфологиясы -- бидайдың сапалық көрсеткіші -- ұн сапасы -- нан өнімдерінің ассортименті -- нан пісіру процесі -- нан өнімдері -- білезік нан -- нан өнімдерінің технологиясы -- кепкен тоқаш өнімдері -- нан өндірісінде қолданылатын қондырғылар -- қамыр ашыту құралы -- қамыр бөлшектеу құралы -- нанның шығымын анықтау -- органолептикалық көрсеткіш -- нанның сапасын бағалау -- ашытқысыз дайындалатын нан -- нан өнімдерінің сапасын сараптау -- негізгі технологиялық машиналар -- оқу құралы
Аннотация: Оқу құралы студенттер нан өнімдерінің түрлерімен таныса отырып нан өнімдерін өндірудің технологиялық жүйесімен таныса алады. Сонымен қатар өнім сапасын анықтаудың әдістемелерін үйренеді. Оқу құралы "Стандарттау және сертифаттау", "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" және "Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі" мамандықтарының студенттеріне және оқытушыларына арналған.
Доп.точки доступа:
Сексенбаева , Ж. М.
Шымыр , Ж. А.
Экземпляры всего: 5
2.1-№2 Ч/З (5)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (5)
89.
Подробнее
665.6(075)
К29
Кембаев, А. Р.
Табиғи мұнай мен газды өңдеудегі жабдықтарды жөндеу : оқу құралы / А. Р. Кембаев. - Алматы : TechSmith, 2023. - 276 с. - ISBN 978-601-352-777-2 : 2000. 00 тг.
ББК 35.514я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ХИМИЯ ӨНДІРІСІ
МҰНАЙ МЕН МҰНАЙ ГАЗДАРЫН ӨНДІРУ. МҰНАЙ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРУ
Кл.слова (ненормированные):
мұнай шикізаты -- насадкалы колонналар -- тәрелкелі колонналар -- мұнай өңдейтін химиялық өндіріс -- пештерді қосу -- жылу алмастырғыштар -- қыздырғыштар -- конденсаторлар -- тоңазытқыштар -- центрифугалар -- сорғыларды орнату -- дизель отындарын гидротазалау -- мұнай өңдеу технологиясы -- абсорберлер -- десорберлер -- оқу құралы -- гидрокрекинг -- поршенді компрессор -- поршенді сорғылар -- шарлы резервуарлар -- цилиндрлерді ретке келтіру -- оқу құралы -- 6В07216 "Мұнай-газ инженериясы" -- 6В07223 "Мұнай мен газды өңдеу" -- ПОҚ еңбектері
Аннотация: Оқу құралы өзектендірілген 6В07216 "Мұнай-газ инженериясы" мен 6В07223 "Мұнай мен газды өңдеу білім беру бағдарламасына сәйкес "Технологиялық қондырғыларды жөндеу және қызмет көрсету", "Мұнай өңдеудегі технологиялық жабдық және коммуникациялар" пәндеріне арналып жазылған және де студенттердің білім деңгейін жетілдіру үшін дайындалған. Орындалған оқу құралы мұнай газ өндірісімен сондай-ақ мұнай химия бағытына негізделіп жоғары оқу орындарының студенттеріне арналған.
Экземпляры всего: 5
6.1-№8 Ч/З (5)
Свободны: 6.1-№8 Ч/З (5)
К29
Кембаев, А. Р.
Табиғи мұнай мен газды өңдеудегі жабдықтарды жөндеу : оқу құралы / А. Р. Кембаев. - Алматы : TechSmith, 2023. - 276 с. - ISBN 978-601-352-777-2 : 2000. 00 тг.
УДК |
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ХИМИЯ ӨНДІРІСІ
МҰНАЙ МЕН МҰНАЙ ГАЗДАРЫН ӨНДІРУ. МҰНАЙ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРУ
Кл.слова (ненормированные):
мұнай шикізаты -- насадкалы колонналар -- тәрелкелі колонналар -- мұнай өңдейтін химиялық өндіріс -- пештерді қосу -- жылу алмастырғыштар -- қыздырғыштар -- конденсаторлар -- тоңазытқыштар -- центрифугалар -- сорғыларды орнату -- дизель отындарын гидротазалау -- мұнай өңдеу технологиясы -- абсорберлер -- десорберлер -- оқу құралы -- гидрокрекинг -- поршенді компрессор -- поршенді сорғылар -- шарлы резервуарлар -- цилиндрлерді ретке келтіру -- оқу құралы -- 6В07216 "Мұнай-газ инженериясы" -- 6В07223 "Мұнай мен газды өңдеу" -- ПОҚ еңбектері
Аннотация: Оқу құралы өзектендірілген 6В07216 "Мұнай-газ инженериясы" мен 6В07223 "Мұнай мен газды өңдеу білім беру бағдарламасына сәйкес "Технологиялық қондырғыларды жөндеу және қызмет көрсету", "Мұнай өңдеудегі технологиялық жабдық және коммуникациялар" пәндеріне арналып жазылған және де студенттердің білім деңгейін жетілдіру үшін дайындалған. Орындалған оқу құралы мұнай газ өндірісімен сондай-ақ мұнай химия бағытына негізделіп жоғары оқу орындарының студенттеріне арналған.
Экземпляры всего: 5
6.1-№8 Ч/З (5)
Свободны: 6.1-№8 Ч/З (5)
90.
Подробнее
36.96я7
М66
Молдахметова , З. Қ.
Консервілеудің теориялық негіздері : оқу құралы / З. Қ. Молдахметова . - Алматы : ADAL KITAP, 2023. - 138 с. : рис. - ISBN 978-601-7985-94-3 : 3100. 00 тг.
ББК 36.96я7
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
КОНСЕРВІЛЕУ ӨНДІРІСІ
Кл.слова (ненормированные):
биологиялық мембраналар -- өсімдік шикізатының сипаттамасы -- мал шикізатының сипаттамасы -- ферменттер -- консервілеудің негізгі әдістері -- әртүрлі тамақ өнімдерін консервілеу -- шикізатты жылумен өңдеу -- консервіленген өнімдер микрофлорасы -- оқу құралы -- жеміс-жидекті өңдеу -- көмірсулар -- азотты заттектер -- липидтер -- органикалық қышқылдар -- полифенольді заттектер -- бояғыш заттар -- эфир майлары -- минералды заттар -- дәрумендер -- мал шикізатының сипаттамасы -- бұлшық ұлпасы -- жалғастыру ұлпасы -- май ұлпасы -- ферменттердің классификациясы -- ферменттік препараттар -- шикізатты термиялық өңдеу -- шикізатты алдын ала өңдеу -- банкаларды жабу -- зарарсыздандыру -- консервіленген өнімдер микрофлорасы -- кептірілген өнімдер микрофлорасы -- тоңазытылған өнімдер микрофлорасы -- шикізатты жылумен өңдеу -- бланширлеу -- шикізатты қуырып пісіру -- ауамен суыту -- вакуумды камераларды суыту -- көкөністерді пассерлеу -- оқу құралы -- 6В07201-"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"
Аннотация: "Консервілеудің теориялық негіздері" оқу құралында қысқаша қарастырылған: консерві өндірісінің микрофлорасы, консервіленген өнімдердің бұзылу себептері. "Консервілеудің теориялық негіздері" оқу құралы 6В07201-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы білім беру бағдарламасы бойынша білім алатын студенттерге арналған.
Доп.точки доступа:
Уажанова , Р. У.
Экземпляры всего: 3
2.1-№2 Ч/З (3)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (2)
М66
Молдахметова , З. Қ.
Консервілеудің теориялық негіздері : оқу құралы / З. Қ. Молдахметова . - Алматы : ADAL KITAP, 2023. - 138 с. : рис. - ISBN 978-601-7985-94-3 : 3100. 00 тг.
Рубрики: ТЕХНИКА. ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ
ТАМАҚ ӨНДІРІСІ
КОНСЕРВІЛЕУ ӨНДІРІСІ
Кл.слова (ненормированные):
биологиялық мембраналар -- өсімдік шикізатының сипаттамасы -- мал шикізатының сипаттамасы -- ферменттер -- консервілеудің негізгі әдістері -- әртүрлі тамақ өнімдерін консервілеу -- шикізатты жылумен өңдеу -- консервіленген өнімдер микрофлорасы -- оқу құралы -- жеміс-жидекті өңдеу -- көмірсулар -- азотты заттектер -- липидтер -- органикалық қышқылдар -- полифенольді заттектер -- бояғыш заттар -- эфир майлары -- минералды заттар -- дәрумендер -- мал шикізатының сипаттамасы -- бұлшық ұлпасы -- жалғастыру ұлпасы -- май ұлпасы -- ферменттердің классификациясы -- ферменттік препараттар -- шикізатты термиялық өңдеу -- шикізатты алдын ала өңдеу -- банкаларды жабу -- зарарсыздандыру -- консервіленген өнімдер микрофлорасы -- кептірілген өнімдер микрофлорасы -- тоңазытылған өнімдер микрофлорасы -- шикізатты жылумен өңдеу -- бланширлеу -- шикізатты қуырып пісіру -- ауамен суыту -- вакуумды камераларды суыту -- көкөністерді пассерлеу -- оқу құралы -- 6В07201-"Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"
Аннотация: "Консервілеудің теориялық негіздері" оқу құралында қысқаша қарастырылған: консерві өндірісінің микрофлорасы, консервіленген өнімдердің бұзылу себептері. "Консервілеудің теориялық негіздері" оқу құралы 6В07201-Азық-түлік өнімдерінің технологиясы білім беру бағдарламасы бойынша білім алатын студенттерге арналған.
Доп.точки доступа:
Уажанова , Р. У.
Экземпляры всего: 3
2.1-№2 Ч/З (3)
Свободны: 2.1-№2 Ч/З (2)
Страница 9, Результатов: 99